علوم کاربردی

علوم کاربردی

آنسوی مرز های شیمی تئوری
علوم کاربردی

علوم کاربردی

آنسوی مرز های شیمی تئوری

رقیق کردن اسید سولفوریک

رقیق کردن اسید غلیظ،یکی از کارهای خیلی خیلی خطرناک در آزمایشگاه شیمیه.اگه روش شو بلد نباشید،حتی احتمال کور شدن هم هست.

دو روش کلی برای رقیق کردن اسیدغلیظ هست که در ادامه به اون میپردازیم. 

 ابتدا دلیل خطرناک بودن این ازمایش:

انحلال یه سری مواد توی آب،گرماده هست(همونطور که یه سری،گرماگیره) اسید سولفوریکهم جزودسته ی گرماده ها ست.اگه توی اب ریخته بشه،اینقدر دمای همون قسمتی که اسید و اب کنار هم هستن،بالا میره که باعث میشه اب بخار بشه.بخار به سمتبالا حرکت میکنه و همراه خودش،مقداری اسید بالا میاره(قاعدتا خطرناک نیست،اما تصور کنین این عمل با سرعتزیاد انجام به،که میشه)

روش اول(کم خطر ولی ثبت شده):به جای اینکه اب رو توی اسید بریزید،اسید رو روی یه میله شیشه ای به اب اضافه کنید و با میله،مخلوط رو هم بزنید.

یعنی اسید رو روی میله به شکل زیر به ظرف محتوی اب اظافه کنید و هم بزنید:

روش دوم(راستش جایی ثبت نشده،روش مال خودمه وجواب میده،ولی من جایی ندیدم رسما به عنوان روش ثبت شده باشه):

یه قطعه یخ رو با دستمال کاغذی خشک کرده و به ظرف محتوی اسید سولفوریم غلیظ می اندازیم.

یخ،دمای مخلوط رو پایین میاره و باعث میشه اب بخار نشه.جالبه که یخ،خیلی زود اب میشه.(به علت بالا رفتن دما که یخ،جلویاون رومیگیره و خودش اب میشه).

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.